KWNU haalt fors uit naar Vollering, technisch directeur legt vinger op de wonde

door
KWNU haalt fors uit naar Vollering, technisch directeur legt vinger op de wonde
Foto: © PhotoNews

De vijfde plaats van Demi Vollering op het WK in Zürich blijft nazinderen in Nederland. Wilfred Brookhuizen, technisch directeur bij de Nederlandse wielerunie (KNWU), spaart de kritiek voor de kopvrouw van Oranje niet. 

De Nederlandse dames lieten op het WK in Zwitserland tactisch heel wat steken vallen. Demi Vollering leek in de finale de meubelen nog te kunnen redden, maar werd in de laatste tientallen meters geklopt door rivale Lotte Kopecky. 

Oortjes zijn geen excuus

"Er mogen fouten gemaakt worden, maar je moet er wel van leren. In de nabespreking hebben we zorgvuldig en uitgebreid besproken wat er volgende keer beter kan", klonk de scherpe analyse van Brookhuizen bij de NOS. 

Op een wereldkampioenschap mogen de renners en rensters geen oortjes gebruiken, maar dat is geen excuus dat er tactisch zo veel fouten werden gemaakt. "Het is natuurlijk heel lastig om met elkaar te communiceren, omdat je zonder oortjes rijdt. Je zag dat Demi hele goede benen had, maar dat ze vergat om zich heen te kijken."

Bondscoach

Bij Nederland zijn nu alvast op zoek naar een opvolger voor bondscoach Loes Gunnewijk. Eerder liet Annemiek van Vleuten al weten dat ze niet geïnteresseerd is in de job. 

"Ik denk dat we vrij snel een nieuwe bondscoach bekend kunnen maken. Het ziet er goed uit", bleef Brookhuizen vaag. Mogelijks zou Leontien van Moortsel, viervoudig olympisch kampioene, de job wel op zich willen nemen. 

POLL: Ben jij het eens met Brookhuizen?