Evenepoel klaar voor duel met Pogacar, Wolfpack onthult topteam

door
Evenepoel klaar voor duel met Pogacar, Wolfpack onthult topteam
Foto: © PhotoNews

Remco Evenepoel lijkt helemaal klaar om Tadej Pogacar het vuur aan de schenen te leggen. Op de website van Soudal Quick-Step blikt de Belgische formatie vooruit op de Giro dell'Emilia. 

Evenepoel vs Roglic vs Pogacar

Zaterdag kijkt Remco Evenepoel kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar én Primoz Roglic in de ogen. De drie wereldtoppers staan namelijk aan de start van de Giro dell'Emilia, één van de oudste Italiaanse eendagskoersen. 

Vijf keer zullen de renners de San Luca moeten beklimmingen. De race, 215 kilometer lang, is voor Evenepoel een uitgelezen kans om wraak te nemen voor het afgelopen WK. Eerder vandaag maakte UAE Team Emirates al haar selectie bekend, Soudal Quick-Step volgde snel. 

Lombardije

"De Giro dell'Emilia is een van de mooiste races van de maand en we reizen erheen met de motivatie en vastberadenheid om iets leuks te doen. We starten daar ons Italiaanse raceblok, dat volgend weekend zijn hoogtepunt bereikt met Il Lombardia", aldus ploegleider Davide Bramati op de officiële website van de Wolfpack.

"We hebben vertrouwen in onze kansen, vooral omdat we een team hebben dat in staat is om mee te doen aan het einde van de race en te vechten voor een sterk resultaat."

Selectie Soudal Quick-Step voor Giro dell'Emilia:

Remco Evenepoel

Mauri Vansevenant

Pieter Serry

William Junior Lecerf

Ilan Van Wilder

Jan Hirt

Fausto Masnada

POLL: Kan Evenepoel Pogacar kloppen in Italië?