Pogacar zakt met monsterformatie af naar duel met Evenepoel

door
Pogacar zakt met monsterformatie af naar duel met Evenepoel
Foto: © PhotoNews

Komende zaterdag zal Tadej Pogacar voor het eerst in actie komen in z'n nieuwe regenboogtrui. De Sloveense kopman van UAE Team Emirates zal het in de Giro dell Emilia opnemen tegen onder andere Remco Evenepoel en Primoz Roglic. 

Richting Lombardije

De Italiaanse klassieker dient als de generale repetitie voor de Ronde van Lombardije, het laatste grote doel van Tadej Pogacar dit seizoen. Maar de Sloveense veelvraat zakt niet met zomaar een team af naar Italië. UAE Team Emirates koos namelijk voor een beresterke formatie. 

Zo zal Pogacar kunnen rekenen op onder andere Juan Ayuso en Jay Vine in de Giro dell Emilia. "Deze periode van het jaar is altijd een van mijn favorieten om te racen en het zal nu nog specialer zijn met het WK-shirt aan", laat Pogi weten op de website van z'n werkgever

Een droom

"Wat er in Zürich gebeurde, was een droom voor mij", ging de kersverse wereldkampioen verder. "Wat er ook gebeurt vanaf nu, het is een pluspunt, maar gezien het geweldige seizoen dat we als team hebben gehad, willen we doorzetten tot de laatste race en eindigen op een hoogtepunt."

"Deze eindejaarsklassiekers in Italië zijn prachtige, opwindende races en we zijn er klaar voor om ze een goede kans te geven", besloot Pogacar. 

Selectie UAE voor Giro dell'Emilia: 

Tadej Pogacar

Juan Ayuso 

Jay Vine

Sjoerd Bax

Alessandro Covi

Rafal Majka

Adam Yates

POLL: Wint Pogacar meteen z'n eerste koers als wereldkampioen?