Grote broer Arnaud De Lie hakt loodzware knoop door

door
Grote broer Arnaud De Lie hakt loodzware knoop door
Foto: © PhotoNews

Axel De Lie, de grote broer van Arnaud De Lie, heeft besloten om te stoppen met wielrennen. Dat heeft de Waalse renner zelf bekend gemaakt op Instagram. 

Terwijl jongere broer Arnaud dit jaar aan de haal ging met het Belgisch kampioenschap op de weg, is het voor oudere broer Axel tijd voor iets nieuws. De 25-jarige renner reed de afgelopen twee seizoenen voor het opleidingsteam van Lotto Dstny en z'n beste resultaat was een zesde plaats in een etappe van de Tour du Loir et Cher. 

Bedankt iedereen! 

“Sommige beslissingen zijn gemakkelijker dan andere”, schrijft Axel op Instagram. “Het belangrijkste is om ze te begrijpen en te weten waarom we ze nemen. Ik heb twee geweldige seizoenen gehad dankzij Lotto Dstny. Ik heb twee jaar lang in een droom geleefd, maar mijn niveau was niet hoog genoeg om deze waar te maken."

"Bedankt aan alle mensen die mij altijd hebben gesteund, bedankt aan iedereen die ik heb mogen ontmoeten, de plaatsen waar ik naartoe ben kunnen gaan, de koersen waaraan ik heb kunnen deelnemen, bedankt iedereen!”

Geen afscheid

Axel De Lie zal wel nauw betrokken blijven bij het wielrennen. "Ik heb het geprobeerd, ik heb geen spijt. Maar ik geloofde er niet meer in. Ik heb de kans aangegrepen die zich voordeed en nu is het tijd om de volgende te grijpen. Ik verlaat het profpeloton, maar niet de wielerwereld. Dat is voor mij duidelijk onmogelijk. De wielerwereld is zo groot dat er ruimte is voor veel mensen.”

 

POLL: Maakt Axel de juiste keuze?

Meer over