McNulty verbaast vriend en vijand met prachtige solo in CRO Race

door
McNulty verbaast vriend en vijand met prachtige solo in CRO Race
Foto: © PhotoNews

Brandon McNulty is aan de haal gegaan met de derde etappe in de Cro Race. De Amerikaanse renner van UAE Team Emirates zette de ferm ingekorte rit naar z'n hand na een ferme solo. 

Ferme wind

De derde etappe in deze Ronde van Kroatië was amper 90 kilometer lang en telde 1520 hoogtemeters. De organisatie van de Cro Race moest de rit inkorten vanwege hevige windstoten. Scherprechters waren de Vratnik (2,7km aan 4,4%), de Bribir (4,7km aan 4,5%) en de klim richting Opatija (500 meter aan 11,9%). 

Solo van McNulty

De Amerikaan Brandon McNulty ging de laatste dertig kilometer alleen in met een voorsprong van een minuut op het peloton. Hij moest wel nog twee keer over de klim in Opatija geraken vooraleer hij de finishlijn in zicht kreeg. 

Het peloton had duidelijk geen zin om McNulty z'n zin te geven en begon te versnellen. Met nog 15 kilometer te gaan was de voorsprong van de Amerikaan geslonken tot een halve minuut en de dubbele slotklim moest er nog aankomen. 

Maar McNulty hield kranig stand. De klimmer van UAE reed naar de voet van de laatste keer over de klim in Opatija met nog 25 seconden voorsprong. De Amerikaan reed ook als eerste over de slotklim, achter hem zette Ganna, Leonoad, Côté en Maestri de achtervolging in. 

McNulty liet de overwinning echter niet meer door z'n vingers glippen. De Amerikaan reed solo over de streep in Opatija. Zijn Spaanse ploeggenoot Igor Arrieta reed als tweede over de streep. 

POLL: Wint UAE nog een etappe in Kroatië?

Meer over