Flanders Classics lost kalender voorjaar 2025: twee grote wijzigingen

door
Flanders Classics lost kalender voorjaar 2025: twee grote wijzigingen
Foto: © PhotoNews

Het wielervoorjaar van 2025 zal er anders gaan uitzien. Dat maakte Flanders Classics bekend. Het gaat over twee wijzigingen, maar we krijgen er wel een koers bij in het voorjaar! En meer koers, daar is toch iedereen tevreden mee?

Brabantse Pijl verschuift

Vooraleerst zal de Brabantse Pijl echter van datum veranderen. De wedstrijd die geldt als de brug tussen het Vlaamse en het Waalse voorjaar werd tot op heden steevast op de woensdag na Parijs-Roubaix verreden. Daar komt verandering in.

Zo zal de Brabantse Pijl immers twee dagen later worden ingepland, op vrijdag dus. Dat is dan twee dagen voor de Amstel Gold Race. “Dat is niet uitzonderlijk, kijk naar de E3 Harelbeke 2 dagen voor Gent-Wevelgem”, stelt de CEO van Flanders Classics, Thomas Van den Spiegel.

Upgrade Ronde van Limburg

Echter zal er ook op die woensdag – in de leemte die de Brabantse Pijl dus nalaat – nog gekoers worden. Zo krijgt De Ronde van Limburg immers een gevoelige upgrade. 
De koers die normaliter pas eind mei werd verreden zal nu een plaats krijgen in de volle spits van het voorjaar.

“Dat maakt het Vlaamse voorjaar compleet, want nu is er eindelijk ook een voorjaarsklassieker in Limburg”, aldus Van den Spiegel. 

“We hebben nog maar net een heel succesvol EK wielrennen in Limburg achter de rug en daar hebben we gezien dat koers in de meest oostelijke Vlaamse provincie erg hard leeft”, staaft hij de beslissing van Flanders Classics.

Die noemen deze twee aanpassingen overigens als ‘de belangrijkste verschuiving in de voorjaarskalender in het voorbije decennium’. De volledige kalender van Flanders Classics vindt u onderstaand. Voor alle duidelijkheid: de ontbrekende wedstrijden behoren toe aan een andere organisator, zoals bv ASO voor Parijs-Roubaix.

POLL: Leuke aanpassingen?