Bij Jumbo-Visma zijn ze altijd op zoek om de prestaties van hun renners te verbeteren. De Nederlandse succesformaties investeert dan ook heel wat tijd en geld in de voeding van hun atleten. Met succes zo blijkt.
Want Jumbo-Visma is misschien wel de meest dominante wielerploeg van de afgelopen maanden. De renners van de geelzwarte formatie zijn steevast bezig met wat ze in hun lichaam spotten en het is dan ook niet ongewoon om hen op trainingskamp met een gsm aan het buffet te zien staan. Op een speciale app geven ze door hoeveel en wat ze eten. Op die manier kan een diëtist(e) nauwgezet bijhouden wat de coureurs binnenkrijgen en hoe ze daarop reageren.
Wat aten de renners zoal tijdens hun trainingskamp op de Sierra Nevada? De voedingscoach van Wout van Aert wist op Instagram te vertellen dat er vooral gefocust werd op performance en herstel in de Spaanse bergen.
Als ontbijt: pannenkoeken met appel, quark, vers fruit en granol. Tijdens het middageten een sushi poke bowl. Als vieruurtje worteltaart met appelsien-vanille glazuur. Tijdens het avondeten kregen de renners noedels met Aziatische groentjes, pikante wok-saus, gepekelde bloemkool en struisvogel-filet. Afsluiten deden ze met skyr en gebakken appeltjes.