Vetrekkende topper van Soudal Quick-Step krijgt stevige uppercut

door
Vetrekkende topper van Soudal Quick-Step krijgt stevige uppercut
Foto: © PhotoNews

Een stevige domper voor Kasper Asgreen. De Deense renner van Soudal Quick-Step zal niet deelnemen aan de Münsterland Giro vanwege een blindedarmontsteking. Een afscheid in mineur voor de trouwe pion van de Wolfpack. 

Onder het mes

“Kasper Asgreen verschijnt vandaag niet aan de start van de Münsterland Giro. Nadat hij de hele nacht last had van ziekte, werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat hij een blindedarmontsteking heeft, waarvoor een operatie noodzakelijk is. We wensen Kasper een spoedig en volledig herstel!”, staat er te lezen op de sociale media van Soudal Quick-Step. 

Na een operatie aan de blindedarm mag er in de eerste vier tot zes weken niet intensief gesport worden. Aangezien het seizoen bijna ten einde is, is het dan ook quasi onmogelijk dat Asgreen nog zal deelnemen aan een wedstrijd dit jaar.

Pijnlijk vertrek

Een afscheid in mineur dus voor de Deen, die na acht jaar trouwe dienst heeft besloten om te vertrekken naar Tudor Pro Cycling. De transfer is wel nog niet officieel bevestigd. Bij de formatie van Fabian Cancellara zal hij herenigd worden met Julian Alaphilippe

Asgreen werd pas bekend bij het Belgische publiek in 2019. Hij werd in dat jaar knap tweede in de Ronde van Vlaanderen. Amper een jaar later ging hij aan de haal met Kuurne-Brussel-Kuurne. Maar in 2021 brak hij helemaal door: Asgreen won toen de E3 Saxo Bank Classic én Vlaanderens Mooiste na een sprint-à-deux met Mathieu van der Poel

POLL: Gaat Asgreen potten breken bij Tudor Pro Cycling?

Meer over