Movistar steelt seizoensrevelatie weg bij Lidl-Trek

door
Movistar steelt seizoensrevelatie weg bij Lidl-Trek
Foto: © PhotoNews

Movistar kondigde donderdag de komst van Natnael Tesfatsion aan. De puncheur van Lidl-Trek tekende een contract van twee seizoenen bij de Spaanse WorldTour-formatie. 

“Ik heb de ploeg dit jaar in Australië beter leren kennen tijdens de Tour Down Under en het gevoel kan niet beter zijn”, vertelde de Eritreeër op de website van z'n nieuwe werkgever.

Puncheur en sprinter

“Het is een sterke ploeg en ik kijk er echt naar uit om mijn steentje bij te dragen. Ik beschouw mezelf als een sterke renner voor korte beklimmingen. Ik heb daarnaast ook een goede sprint in de benen. Dat wil ik ook laten zien.”

"Ik hoop dat ik volgend seizoen mijn eerste WorldTour-overwinning kan boeken. Ik was er eerder dit jaar al zo dicht bij”, klinkt het nog, verwijzend naar zijn tweede plaats in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. "Ik hoop dat ik het vertrouwen van Movistar kan terugbetalen met een aantal goede resultaten.”

Tesfatsion is de derde nieuwe coureur bij Movistar. Eerder werden ook al de transfers van de Venezolaan Orluis Aular en de Colombiaanse klimmer Diego Pescador bekend gemaakt. 

POLL: Een goeie zet van Movistar?