België boven! Philipsen wint Münsterland Giro voor Meeus en Fretin!

door
België boven! Philipsen wint Münsterland Giro voor Meeus en Fretin!
Foto: © PhotoNews

De 18de editie van de Sparkassen Münsterland Giro is gewonnen door Jasper Philispen! De sprintbom van Alpecin-Deceuninck haalde het van Jordi Meeus (Red Bull-BORA-hansgrohe) en Milan Frentin (Cofidis).

Het peloton kreeg vandaag 202 kilometer en 1105 hoogtemeters tussen Haltern Am See en Munster voorgeschoteld. Scherprechters waren de Coesfelder Berg (700 meter aan 4,5%), de Daruper Berg (800 meter aan 5,5%) en de klim richting Hotel Weissenburg (900 meter aan 2,5%). 

Vier renners, Tosh Van Der Sande, Jannik Steimle, Adrien Maire en Luca Dressler, gingen samen de laatste veertig kilometer in met iets meer dan een minuut voorsprong op het achtervolgende peloton. Het was echter nog maar de vraag of het viertal die voorsprong kon vasthouden. 

Op 23 kilometer van de streep werden de vluchters onvermijdelijk gegrepen. Mads Pedersen en Fabio Jakobsen moesten lossen uit het peloton. Zeven nieuwe renners, waaronder Laurenz Rex (Intermarché-Wanty) waagden met nog 17 kilometer te gaan hun kans. 

Hun poging werd al snel in de kiem gesmoord, het hele peloton ging samen de laatste tien kilometer in. Zat de verwachte massasprint er dan toch aan te komen? Biniam Girmay en Intermarché-Wanty waren er alvast klaar voor. De groene trui had twee ploeggenoten vooraan rijden, klaar voor de sprint aan te trekken.

Zowel Q36.5 Pro Cyling als Alpecin-Deceuninck stormden naar voor in de laatste kilometers. In de laatste hectometers was het Danny van Poppel (Red Bull-BORA-hansgrohe) die als eerste zijn sprint inzette, maar de Nederlander werd gecounterd door Jasper Philipsen! De 'Vlam van Ham' finishte als eerste, gevolgd door Jordi Meeus en Milan Fretin.

POLL: Wie is voor jou de beste Belgische sprinter?