Hommeles bij Slovenen op WK? "Hij vertrouwde Roglic niet 100%"

door
Hommeles bij Slovenen op WK?
Foto: © PhotoNews

Tadej Pogacar domineerde afgelopen weekend het wereldkampioenschap op de weg. De kopman van UAE ging in de aanval op 100 kilometer van de streep. Een gewaagde zet, al had dat misschien te maken met de onderlinge strijd bij de Slovenen. 

Bekken trekken

De aanval van Pogacar in Zürich verbaasde vriend en vijand. Niemand had durven denken dat de Sloveen op 100 kilometer van de streep zou versnellen. Maar Pogi heeft een buitenaards kantje, dat heeft hij dit seizoen al genoeg bewezen. 

Al liep het wel bijna mis voor de Sloveense topper. “Hij is tot het gaatje moeten gaan. In de laatste ronde zag hij er niet gelukkig meer uit. Hij zat bekken te trekken zoals je zelden ziet”, analyseerde Jan Bakelants het WK bij Het Laatste Nieuws. 

Vertrouwen in Roglic? 

Op het WK is het voor de renners niet toegelaten om radiocommunicatie te gebruiken en dat zou een voordeel kunnen geweest zijn voor Pogacar. "Al hoorde ik onze bondscoach ook iets interessants zeggen: toen Pogacar ging, had hij amper nog ploegmaats in het peloton. Enkel Roglic en Novak.”

En laat Primoz Roglic nu net de coureur zijn die Pogacar niet naast zich wou hebben in de finale. “Ik kan me inbeelden dat hij Roglic misschien niet honderd procent vertrouwde en dat hij Novak liever inzette wanneer die nog fris was", vertelde Bakelants nog over de aanval van Pogacar. 

De twee Sloveense wereldtoppers kijken mekaar dit weekend opnieuw in de ogen. Roglic en Pogacar staan zaterdag namelijk allebei aan de start van de Giro dell'Emilia. 

POLL: Heeft Bakelants een punt?