Wielerwereld rouwt: oud-ploegleider Remco Evenepoel overleden

door
Wielerwereld rouwt: oud-ploegleider Remco Evenepoel overleden
Foto: © PhotoNews

Droevig nieuws uit de veldrit/wielerwereld. Zo meldt Acrog-Tormans Balen immers het overlijden van hun ploegleider, Nico Berckmans.

Amper 55

“Met veel droefenis meldt Acrog-Tormans Balen BC het té vroege heengaan van Nico Berckmans”, klinkt het op de clubwebsite. Berckmans werd amper 55 jaar.

“We zullen hem missen, de ‘Chico’.  We zullen ons de atleet herinneren als iemand met een groot hart voor de koers, met dat hart op de juiste plaats.  Nico was een energieke en joviale begeleider met een pak expertise en ervaring die veel voor Balen BC heeft betekent.  Elke dag opnieuw.”

“Nico was ook een winnaar, soms streng maar steevast rechtvaardig.  Hij bleef staan ook al was het ‘wind op kop’.  Hij was er voor zijn renners, voor, tijdens en na de koers.  Chico was er voor iedereen, voor alle categorieën, voor de grootste talenten maar ook voor de kerels die niet altijd op het podium stonden.  Zo was hij. Uit één stuk.”

Acrog-Tormans en veldrijden

“Voorzitter Jef Robert sprak onlangs: ‘In de hemel rijdt ondertussen een heel peloton van jonge, te vroeg overleden renners.’  Dit team heeft er met Nico een ongelooflijk geëngageerde begeleider bijgekregen”, sluit de ploeg af.

Acrog-Tormans geldt als één van de grootste opleidingsploegen van België. Klinkende namen als Tom Boonen en Remco Evenepoel, maar ook vele anderen, maakten daar de stap richting het profwielrennen.

Berckmans zelf was in de jaren 90 ook actief als veldrijder, in hetzelfde peloton als Sven Nys en Richard Groenendaal. Zijn grootste passie lag echter in het mountainbiken. Ook van hieruit wensen wij ons medeleven te betuigen aan familie en vrienden van Nico.