'WK-kater doorgespoeld: ultieme transferverrassing Demi Vollering'

door
'WK-kater doorgespoeld: ultieme transferverrassing Demi Vollering'
Foto: © PhotoNews

Er was de voorbije week heel wat te doen omtrent Demi Vollering. Daar had haar (wan)prestatie op het wereldkampioenschap alles mee te maken. Nu zit haar seizoen er echter op, vraag is waar ze volgend seizoen zal rijden.

Pijnlijk vertrek

Want zoals geweten loopt het contract van Vollering bij Team SD Worx-Protime immers ten einde, en zal dit ook niet worden verlengd. Dat maakte de Nederlandse ploeg in het voorjaar al bekend. Nét voor de start van Dwars door Vlaanderen nota bene. Dat vond Vollering allesbehalve kunnen.

“Dat het nieuws door de ploeg naar buiten werd gebracht op een manier die ik helemaal niet had zien aankomen. Dat was wel even een klap in mijn gezicht. Jammer dat het niet op een andere manier werd gecommuniceerd”, klonk het afgelopen zomer.

Kink in de kabel?

Maar nu is het nog steeds de vraag naar welke ploeg Vollering zal overstappen. Er gingen al hardnekkige geruchten dat het FDJ-Suez zal worden, maar waarom wordt er dan niet bekendgemaakt? Mogelijk is er toch iets gaande.

Zo valt het bijvoorbeeld niet uit te sluiten dat andere ploegen nog in de mix zijn om Vollering binnen te halen, en dan denken we in eerste instantie toch aan Lidl-Trek. De Amerikaanse ploeg wil tot de absolute top behoren bij zowel mannen als vrouwen.

Lidl-Trek

Een vertrek van kopvrouw Elisa Longo Borghini lijkt hen daar niet in de kaart te spelen. De Italiaanse kende een absoluut topseizoen, en versierde een transfer naar Team UAE. Al kan het ook net de bedoeling geweest zijn om Longo Borghini te laten gaan.

Zij wordt in december toch al 33 jaar, en maakt op die manier ook financiële en fysieke ruimte. Dat terwijl Vollering 5 jaar jonger is en – samen met Lotte Kopecky – geldt als de beste renster ter wereld. Voor alle duidelijkheid zijn dit veronderstellingen en geen feiten.

Maar daarnaast lijkt een transfer naar FDJ-Suez ook niet per se de beste keuze te zijn voor Vollering. Daar hebben ze immers nog net kopvrouwen als Juliette Labous en Elise Chabbey binnengehaald. En we hebben afgelopen zaterdag nog gezien hoe Vollering omgaat met sterke concurrentie binnen de eigen ploeg…

POLL: Naar waar trekt Vollering?

Meer over